THE DEFINITIVE GUIDE TO TüP BEBEK TEDAVI SüRECI

The Definitive Guide to Tüp bebek tedavi süreci

The Definitive Guide to Tüp bebek tedavi süreci

Blog Article

35 yaş altında ikiden az başarısız tüp bebek denemesi olan veya ilk kez tüp bebek tedavisi uygulanan hastalara tek embriyo transfer edilebiliyor..

Aşılama yöntemi ile tüp bebek tedavisi arasındaki en önemli farklardan biri geliştirilen yumurta sayısıdır. Hem aşılamada hem de tüp bebek tedavisine adetli başlanır.

Aşılama kadınlarda bir sorun yoksa erkek tarafından oluşan problemlerde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yapılan bazı araştırmalarla erkeğin sperm hareketliliğine ve sperm sayısına bakılmaktadır. Eğer sperm sayısı three milyonun üstünde bir sayı ise çiftlerin aşılama tedavisindeki şansları yüksek oluyor. Eğer kadında tüplerin birinde kapalılık varsa veya yaşı yüksekse şansta bu yönde azalmış oluyor. Aşılama tedavilerinde hamile kalma oranı yüksek gibi düşünülse de başarılı olma oranı aslında %15 kadardır.

Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.

Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.

Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter lawnımı ile verilir.

Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter propertyımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının Polycystic Ovary Syndrome engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin forty'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.

Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.

ÇOkay sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat geçtikten sonra yapılıyor.

Eğer her şey normalse, ağızdan PCOS kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan 13 gün sonra ultrason kontrolü yapılır.

1 yıl düzenli cinsel ilişkiye rağGuys gebe kalamayan hastalarda artık kısırlık açısından değerlendirmeler yapılıp tedavi programı yapılması lazım. Propertyımcı üreme teknikleri advertisementı verdiğimiz bu tedavi yöntemleri içerisinde yumurta takibi yapıp ilişki takvimi vermek yer almaz.

Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.

Aslında kadının doğurma zamanları yaşa bağlı olarak gelişmektedir. Peki, bu aşılama ile tüp bebek arasındaki fark nedir? Eğer bir kadın 35 yaşının altındaysa ve kadın hastalıklarından dolayı büyük bir operasyon geçirmediyse ve eşinin de önemli bir sperm sorunu yoksa her ay düzenli bir ilişkiden sonra hamile kalınma oranı %25 olduğu biliniyor. Çok fazla bebek isteyen fakat bebek sahibi olamayan insanlar vardır.

Report this page